BiH nema "umnih glava": Dodik i Komšić imenovali savjetnike iz Srbije

Predsjedništvo BiH kao poligon srbijanskih kadrova

BiH nema "umnih glava": Dodik i Komšić imenovali savjetnike iz Srbije

27.03.2019 - 18:42
Politika

Vijest od prije nekoliko dana, da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, za svog savjetnika imenovao srbijanskog režisera Emira Kusturicu, danas je sustigla još jedna slična vijest. Drugi član Predsjedništva BiH, Željko Komšić, danas je za svog savjetnika imenovao srbijanskog političara Čedomira Jovanovića. Ima li naša država "umnih glava" ili nemamo pa ih naši "predsjednici" moraju uvoziti iz Srbije!?

Željko Komšić, Milorad Dodik

Emir Kusturica i Čedomir Jovanović novi su savjetnici u Predsjedništvu BiH. Obojica su iz Srbije i obojica će, naveli su, raditi besplatno. Kakvu su poruku članovi Predsjedništva BiH, Dodik i Komšić, poslali imenovanjem savjetnika iz Srbije, vjerovatno (ni)su svjesni.

Uvođenje stranih, politički itekako orijentisanih, državljana Srbije u najvišu državnu instituciju BiH, politički je presedan, ali i cirkus, bez premca. u novijoj političkoj praksi Može li iko zamisliti da je bilo koji srbijanski ili hrvatski predsjednik imenovao bilo kojeg državljanina BiH za svog savjetnika? Naravno, ne.

Očito članovi Predsjedništva BiH smatraju da BiH nema kvalitetnih, mladih i obrazovanih ljudi koji mogu odgovoriti zahtijevu da savjetuju ovakve političke lidere koji, u dokolici i želji da imaju "hit vijest", imenuju strane državljane za svoje savjetnike.

Za realizaciju ovavkog poteza bi, recimo, tajne službe stranih država morale uložiti desetine miliona dolara kako bi je ostvarile i time stekle poziciju u rad strane države.

Ali kada je BiH u pitanju, kao država šupljih institucija koje popunjavaju slični kadrovi, ovdje želje stranim službama ispunjavaju "lideri" koji su, očito, zalutali u Predsjedništvo BiH jer ako ne znaju šta rade - svakako im nije mjesto u Predsjedništvu a, opet, ako znaju - odogovor je isti.

 

Izvor: 
BNN.ba