Bihać: 'Merhamet' i partneri pomažu migrantima

Obezbjeđenje nove donacije

Bihać: 'Merhamet' i partneri pomažu migrantima

09.08.2018 - 11:28
BiH

Regionalni odbor Merhameta obezbijedio je vrijednu donaciju za pomoć ilegalnim migrantima, koji su trenutno smješteni na području Bihaća i Velike Kladuše.

Zahvaljujući još jednom angažmanu partnerske humanitarne organizacije MCC iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD), migrantima i izbjeglicama kroz nekoliko dana bit će podijeljeno više od 300 mjesečnih paketa s higijenskim potrepštinama.

- Izuzetno vrijedna donacija našeg dugogodišnjeg partnera, prilikom realizacije humanitarnih aktivnosti na zbrinjavanju socijalno ugroženog stanovništva. Njena vrijednost se procjenjuje na više od 15. 000 KM. Posebno je interesantna, jer više od 300 ljudi može dobiti setove za održavanje higijene u periodu od mjesec dana. Suvišno je i govoriti o značaju, s obzirom da mi trenutno nemamo mogućnosti za nabavku izuzetno skupih, ali neophodnih sredstava za održavanje higijene - rekao je direktor Regionalnog odbora Merhameta Bihać Alen Prošić.

Podjela pripremljenih paketa za migrante u Bihaću i Velikoj Kladuši, bit će organizirana kroz nekoliko dana uz pomoć volontera i članova kantonalne i gradskih organizacija Crvenog križa.

Izvor: 
Fena