Bjelašnica danas: Kad SDA-ov direktor uređuje ski staze, one izgledaju kao hipodromi!

Direktor ZOI-ja, Midhat Hubijar, već je jednom smijenjen sa funkcije

Bjelašnica danas: Kad SDA-ov direktor uređuje ski staze, one izgledaju kao hipodromi!

01.12.2018 - 16:09
BiH

Prije sedam mjeseci Skupština Kantona Sarajevo, smijenila je Midhata Hubijara (SDA) jer je bilo sumnji u poslovanje KJKP ZOI 84. Tadašnji premijer KS, Elmedin Konaković, zvanično ih je optužio za prikrivanje poreza (kroz neizdavanje računa) i krađu (kroz unošenje robe koja nije prijavljena). Zatražena je smjena rukovodstva ZOI 84 što je, na sjednici Skupštine KS, učinjeno sa tijesnih 18 glasova "za!". Prevagnuo je glas zastupnika BPS-a, g.Semira Halilovića kojem je SDA Novi Grad (kojem Hubijar i ZOI 84 pripadaju kao postizborni plijen) vratila to na način da su mu, za vrijeme brojanja glasova na izborima 2018.godine, ukrali preko 1.500 glasova samo u ovoj općini. Nakon Hubijarove smjene, SDA je našla načina da ovog lošeg menadžera, ponovo vrati na staru funkciju. Kao i prošle godine, kada ZOI 84 nije bio posebno spreman za ski sezonu, tako je ista situacija i ove godine. Ski staza na Bjelašnici izgleda kao hipodrom. 

Iako je za danas najavljeno otvaranje ski seozne na Bjelašnici, desio se, naravno, fijasko. Od svih ski liftova, radi samo šesterosjed jer za ostale, kažu, "nema napajanja" radi kvara. Staze za skijanje su neuređenje, pune kamenja i blata pa su današnji posjetioci na Bjelašnici kazali da ih ski staze podsjećaju na hipodrome.

Parking na Bjelašnici i dalje nije riješen, niti na ovom ski centru postoji dovoljan broj kontejnera, a kanti za smeće nema nikako. Također, primjetno je, da na glavnoj ulici ski centra na Bjelašnici, ne postoji čak ni trotoar za pješake ( po kojem su "graditelji" iz SDA čuveni nadaleko). Sve u svemu jako loš start sezone koja na Bjelašnici, izlgeda, kao građevinska a nikako ski sezona. Očekivati je da će nova Vlada KS poduzeti hitne mjere za sanacoiju ZOI 84 i uvođenja reda u poslove vezane za ski centar na Bjelašnici. Također očekuje se da će nova Vlada KS pozvati Hubijara i njegove šefove, na odgovornost, ukoliko se nekadašnje tvrdnje Konakovića, pokažu tačnim.

Izvor: 
BNN.ba / Foto: Avaz.ba