Borci od ponedjeljka ponovo kreću u proteste širom Federacije BiH

Tvrde da im Vlada Federacije BiH baca prašinu u oči

Borci od ponedjeljka ponovo kreću u proteste širom Federacije BiH

05.04.2018 - 19:56
Politika

Demobilisani borci Armije Republike Bosne i Hercegovine, za ponedeljak, najavljuju nastavak svojih protesta. Ovoga puta, tvrde, protestovati će na nekoliko lokacije u Federaciji BiH i neće odustajati dok Vlada Federacije BiH ne riješi njihove probleme.

Kada će optočeti protesti, na kojem mjestu, ko će u njima učestvovati, za sada je teško saznati jer, očito je, da boraci žele da postignu efekat iznenađenja prilikom izlaska u javnost.

Ukoliko protesti budu ličili na one održane od prije mjesec dana, očito je da će doći do blokade mnogih saobraćajnica u Federaciji BiH. Vlada Federacije BiH, tvrde borci, nije ispunila njihove zahtijeve već im, sistematski, "baca prašinu u oči".

Prava demobilisanih boraca godinama su u fokusu raznih vlada na federalnom nivou i još nijedna je nije uspijela riješiti. Problem je, očito, u 200.000 lažnih "boraca" koje su stranke ubacile na budžet kako bi imale glasačku mašineriju. Zbog ovoga trpe pravi borci koji protestuju tražeći istinu i objavu registra koje Vlada Fadila Novalića ne želi objaviti.

 

Izvor: 
BNN.BA