BPS: BiH je u teškoj situaciji, BPS će štititi državne interese i predložiti najbolje ljude

Izbori 2018

BPS: BiH je u teškoj situaciji, BPS će štititi državne interese i predložiti najbolje ljude

12.06.2018 - 22:05
Politika

 - Predsjedništvo BPS-a večeras je utvrdilo kriterije za kandidovanje članova BPS-a za sve niove zakonodavne vlasti naše države. U narednih deset dana BPS će imati okonačn proces kompletiranja izbornih lista za sve nivoe vlasti: od Predsjedništva BiH, državnog paralmenta i entitetskih parlamenata pa sve do kantonalnih skupština. - saopćio je Sekotr za komunikacije BPS-a, javlja Fena.

- Večeras je u Sarajevu okončana sjednica Predsjedništva BPS-Sefer Halilović na kojoj su članovi Predsjedništva BPS-a raspravljali o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i izazovima u kojima će se naći naša država tokom i posebno nakon izborne kampanje u Bosni i Hercegovini. - javlja Fena.

Konstatovano je da se Bosna i Hercegovina nalazi u izuzetno teškoj političkoj situaciji koja vodi u veliku nezivjesnost za vrijeme i nakon oktobarskih izbora. BPS-Sefer Halilović će učiniti sve u svojim mogućnostima da, kao i do sada, zaštiti državu i njene interese od onih destruktivnih snaga koji je ruše i koče na euro-atlanskom putu. Predsjedništvo BPS-a pozvalo je i druge stranke da izdignu državni iznad ličnog i politikanstnog interesa jer vrijeme koje predstoji pred Bosnom i Hercegovinom nije nimalo jednostavno - saopćeno je iz BPS-a.

Izvor: 
Fena