BPS: Građani BiH su kažnjeni zbog loše bh.vlasti

Saopćenja

BPS: Građani BiH su kažnjeni zbog loše bh.vlasti

30.06.2020 - 17:40
Politika

Odlukom Vijeća Evropske unije, građanima Bosne i Hercegovine zabranjeno je putovanje u zemlje Evropske unije. Time je, praktično, Bosna i Hercegovina postala hermetički zatvorena država što nema toliko veze sa korona virusom, koliko odnosnom institucija EU prema lošim bh.vlastima - smatraju u BPS-u.

BPS smatra da je proglašenje Bosne i Hercegovine za "hibridni režim" - odnosno režim formalne demokratije, formalnih ljudsih i građanskih prava, stvarni razlog današnje blokade Bosne i Hercegovine.

Najveći teret blokade države, nažalost, platiće građani Bosne i Hercegovine jer je odluka Vijeća Evropske unije, zapravo, upućena građanima Bosne i Hercegovine kako bi razumjeli kuda ih bh.vlasti vode - u potpunu izolaciju, blokade i bespuće.

BPS poziva građane Bosne i Herceggovine iz oba bh.entiteta, da shvate kako su unutar Bosne i Hercegovine potrebne političke i strateške promjene kako bi se naša država našla u društvu evropskih država a ne, kao danas, potpuno izolovana iz Unije - zaključuju iz BPS-a.

Izvor: 
BNN.BA