BPS izlazi na izbore u 54 opštine BiH, 6 kandidata za načelnike opština

Ponovo će biti izborne krađe jer nisu promijenjena izbora pravila - ali društvo se mora boriti

BPS izlazi na izbore u 54 opštine BiH, 6 kandidata za načelnike opština

15.06.2020 - 08:07
Politika

Koncem prošle sedmice, BPS je održao sjednicu Predsjedništva Stranke na kojoj je predočena analiza stanja u rukovodstvima i organizaciji opštinskih organizacija BPS-a širom Bosne i Hercegovine. Donijete su i odluke u kojim opštinama će BPS ući u izbornu utrku za opštinska vijeća, a gdje će imati i kandidate za načelnike opština - saopćeno je iz BPS-a.

- BPS će na Opštinskim izborima 2020.godine učestovati u utrci za 54 opštinska/gradska vijeća, te će imati i 6 kandidata za načelnike opština i to dva u Kantonu Sarajevo, tri u Tuzlanskom kantonu i 1 u Zeničko-dobojskom kantonu. Stranka će samostalno nasutpiti na opštinskim izborima - kaže se u saopćenju iz ove Stranke.

Iz BPS-a poručuju da će imati kandidate i za četiri opštine u bh.entitetu "Republika Srpska". Kao i 2018, 2016. i 2014.godine, iz BPZ-a ponovo, upozoravaju da Bosna i Hercegovina nema legalne izbore, prema tome ni legitimnu vlast, jer izborna krađa i manipulacije glasovima građana osnov su održavanja "izbora" u svim dijelovima BiH.

- Demokratija je najveće dostignuće koje možemo ostaviti našim građanima - da izaberu način kako će živjeti, a to pravo im se oduzima više od dvije decenije, od državnog do opštinskog nivoa. Pored izbornih manipulacija, medijski prostor u vlasništvu države nasilno je uzurpiran od strane dvije-tri stranke i građanima se blokira da saznaju bilo čiju verziju istine i politike, osim one koja odgovara postojećem stanju. Medijski se blokira politički život, građanima se nudi jednoumlje kao "jedini izbor". Povlašten položaj imaju samo neke stranke tzv. "opozicije" koje, zapravo, imaju ulogu da putem medija napadaju stvanu opoziciju i od nje pokušaju ugrabiti glasove. Na ovim izborima će, također, biti izborna krađa i ona će se događati sve dok god ne budemo imali elektronsko glasanje bez uplitanja ljudskog faktora u "brojanje". Do tada se kao društvo moramo boriti za svaku stopu demokratije i prava ljudi. Pozivamo sve članove i simpatizere BPS-a da za ove izbore daju svoj maksimalni angažman jer održanje postojećeg stanja jeste zaokruživanje ropstva svakog čovjeka koji ovdje živi a misli drugačije - zaključuju iz BPS-a.

Izvor: 
BNN.ba