BPS napustio Vladu TK

Jedini ministar Nermin Hodžić podnio neopozivu ostavku

BPS napustio Vladu TK

15.12.2016 - 18:32
Politika

Ministar obrta u Vladi Tuzlanskog kantona Nermin Hodžić danas je, kako saznaje Redakcija BNN, podnio neopozivu ostavku na mjesto u Vladi TK. Kako saznajemo povod ovakve odluke je neslaganje sa politikom Vlade ali i povlačenje BPS-a iz Vlade TK. Tako će trenutnu Vladu TK sačinjavati SDA i SBB uz nekoliko "nezavisnih" zastupnika.

Inače na cijelom Tuzlanskom kantonu BPS je prešao u opozicione redove, od općine Kalesija, preko Živinica, Gračanice a sada i unutar Vlade TK u kojem je BPS imao tek jednog ministra i to za obrt i podruzetništvo sa izuzetno malim budžetom.

Ipak dosadašnji ministar Nermin Hodžić napravio je izuzetne rezultate na čelu ovog ministarstva, profesionalizirao ga i napušta ga sa rezultatima. Hodžiću je, naime, također, onemogućen normalan rad unutar Vlade TK zbog stalnog pokušaja miješanja premijera Vlade TK Bega Gutića u Hodžićev rad.

No i pored toga BPS se ne slaže sa strateškom politikom Vlade TK već duže vrijeme te je ovakva odluka, kažu u TK, bila očekivana. BPS će, kažu izvori iz Skupštine Tuzlanskog kantona, svoje djelovanje nastaviti kao potpuna opozicija u TK.

 

Izvor: 
BNN.BA