BPS pred odlukom: Moguća kandidatura Sefera Halilovića, Muharema Fiše ili Semira Halilovića za Predsjedništvo BiH

Generalni sekretar stranke Zaim Backović kaže da broj mogućih kandidata potvrđuje kvalitet BPS-a

BPS pred odlukom: Moguća kandidatura Sefera Halilovića, Muharema Fiše ili Semira Halilovića za Predsjedništvo BiH

13.06.2018 - 11:12
Politika

Na sinoćnoj sjednici Predsjedništva BPS-a, raspravljano je o kandidatu BPS-a za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Cjelokupno članstvo, sve kantonalne općinske organizacije, te rukovodstvo BPS-a na prvom mjestu traži od predsjednika Sefera Halilovića da on bude kandidat BPS-a za najvišu državnu funkciju - izjavio je za BNN Zaim Backović, generalni sekretar BPS-a. Ipak, kako navodi Backović, BPS u opticaju ima još dva kandidata koji bi mogli imati iznenađujući, moguće presudan rezultat na predstojećim predsjedničkim izborima.

Backović je izjavio da su, također, "u bubnju" za predsjedničku kandidaturu i Muharem Fišo, koji je kao ministar uradio izvrstan posao, prema ocjenama boraca najbolji ministar kojeg je ova populacija ikada imala.

Pored Fiše, Backović tvrdi da bi se kao kandidat za Predsjedništvo BiH mogao naći predsjednik KO BPS KS, i zastupnik u Skupštini KS Semir Halilović "kao predvodnik nove generacije ozbiljnih političara, sa ozbiljniom biografijom, u BiH", poručuje Backović.

"Ukoliko predsjednik Sefer Halilović odluči da želi biti kandidat - tada je izbor završen jer sve organizacije traže njegovo ime a njegovo ime, sada, traži i Bosna i Hercegovina u ovom trenutku i ovakvom stanju. Bosna treba Sefera Halilovića. S druge strane, mogućnost da ti kandidati budu Fišo ili Semir Halilović svjedoči kvalitetu koji BPS može ponuditi jer nema stranaka koji mogu imati dva-tri ili više imena za najviše državne funkcije. To su ljudi sa biografijama", kazao je Backović za BNN.

Izvor: 
BNN.BA