BPS-Sefer Halilović može voditi samo ravnopravne razgovore o Vijeću ministara BiH i Vladi FBiH

Povodom izjava predsjednika HDZ-a Dragana Čovića

BPS-Sefer Halilović može voditi samo ravnopravne razgovore o Vijeću ministara BiH i Vladi FBiH

30.06.2015 - 12:59
BiH

Povodom izjava predsjednika HDZ-a Dragana Čovića da će vlast u Federaciji BiH pokušati formirati s "malim strankama", Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS) - Sefer Halilović poručuje Čoviću „da s malim strankama nije moguće napraviti nikakvu vlast jer su takve stranke, same po sebi, nepostojeće u parlamentarnom životu BiH dok razgovor s BPS-om može voditi na potpuno ravnopravnim osnovama“.

U saopćenju za javnost navodi se da „kao stranka, koja je zastupljena na svim nivoima u BiH, BPS - Sefer Halilović može voditi samo ravnopravne razgovore o Vijeću ministara BiH i Vladi Federacije BiH“.

- Ti sastanci održat će se u oficijelnim institucijama države Bosne i Hercegovine. Što se tiče Čovićevih "malih stranaka", javnost u BiH je jasno vidjela koja je to stranka potrčala na razgovore o Vladi Federaciji BiH a čiji je predsjednik stranke, tj. predsjednik BPS-a, odbio da na taj način razgovara. BPS-Sefer Halilović čvrsto stoji na svojim državotvornim osnovama i vodit će razgovore samo na tom nivou i uz puno poštovanje države BiH - saopćila je Centrala Stranke.

Izvor: 
Fena