BPS: Zbog migranata vlast ruši sigurnost građana i državnu vanjsku politiku

Saopćenja

BPS: Zbog migranata vlast ruši sigurnost građana i državnu vanjsku politiku

28.06.2020 - 13:12
Politika

- Zbog eskalacije nelegalnih migracija u Bosni i Hercegovini, BPS poziva Vijeće ministara BiH, te obje entitetske vlade da, koordiniranim djelovanjem, počnu sa aktivnom zaštitom bh.građana i njihove imovine od čestih napada i nasrtaja - poručuju iz ove Stranke.

- Napadi migranata u Sarajevu, Tuzli, Bihaću, ubistva, fizička zlostavljanja i rušenje imovine, postaju svakodnevnica Bosne i Hercegovine, što je poruka bh.građanima da plaćaju porez državi/sistemu koji ne štiti njih i njihove porodice.

Život građana Bosne i Hercegovone mora biti na prvom mjestu svim nivoima bh.vlasti, bez izuzetka. Također, migrantima se mora ograničiti kretanje u Bosni i Hercegovini te poduzeti stroge mjere njihovog ponašanja u javnom prostoru. Napad na ijednog bh.državljanina, poraz je države Bosne i Hercegovine i neviđena sramota - kažu iz BPS-a te zaključuju:

- Posebno upozoravamo Vijeće ministara BiH, da razumiju kompromitaciju bh.države zbog migrantske politike. Migrantima jeste EU bliža preko Bosne i Hercegovine ali, smatramo, da ukoliko BiH postane njihov masovni kamp - a ide se u tom pravcu, da bi BiH time mogla biti odaljena od EU.

Izvor: 
BNN.BA