Brčko: Poljoprivrednici strojevima blokirali gradski trg

Nezadovoljni provedbom dogovora oko izrade Pravilnika o poticajima za poljoprivrednu proizvodnju u 2015. godini

Brčko: Poljoprivrednici strojevima blokirali gradski trg

01.07.2015 - 12:29
BiH

Nezadovoljni provedbom dogovora oko izrade Pravilnika o poticajima za poljoprivrednu proizvodnju u 2015. godini, poljoprivredni proizvođači, njih stotinjak sa 40-tak traktora, blokirali su jutros Trg Robertsa Owena u Brčkom, na kojem je zgrada Gradske vijećnice i u kojoj zasjeda Vlada Brčko distrikta.

"Ovo je revolt ogorčenih poljoprivrednika na  maćehinski odnos Vlade prema poljoprivrednim proizvođačima u Brčko distriktu i našim zahtjevima. Naime, 16. travnja dogovorili smo s Vladom da Pravilnik o poticajima za poljoprivrednu  proizvodnju u 2015. godini bude identičan onom u 2014. godini. Sada ga žele, mimo naše volje promijeniti", kazao je za Fenu Slavko Blažević,  predsjednik Udruge poljoprivrednika Brčko distrikta.

Dodao je kako ta udruga nije organizator  današnjih prosvjeda te da su se poljoprivrednici samoinicijativno organizirali kada su iz medija doznali kako brčanska Vlada na današnjoj sjednici želi, bez sudjelovanja poljoprivrednika, promijeniti odredbe Pravilnika o poticajima za ovu godinu.

"Mi smo uložili vlastita sredstva i zasnovali ovogodišnju poljoprivrednu proizvodnju na osnovu dogovora s Vladom po kojem će Pravilnik o poticajima u  2015. godini ostati identičan onom iz prošle godine. Prema informacijama, koje imamo, Vlada nas želi prevariti i promijeniti Pravilnik, a što mi ne prihvaćamo", kazao je Blažević.

Iz Vlade Brčko distrikta još uvijek se nitko nije oglasio povodom današnjih prosvjeda niti se obratio poljoprivrednicima, koji prosvjeduju  ispred brčanske Gradske vijećnice.

Izvor: 
Fena