Brza ruka: Novalić i Višković dogovorili podjelu 120 miliona KM

Oko podjele novca, sve ide lako

Brza ruka: Novalić i Višković dogovorili podjelu 120 miliona KM

26.12.2019 - 17:44
Politika

Danas je u Sarajevu održan sastanak između predsjedavajućeg Vijeća ministaram Zorana Tegeltije, te dvojice premijera: Federacije i RS, Fadila Novalića i Radovana Viškovića. Tema sastanka bila je raspodjela prihoda i indirektnih poreza sa računa 'Elektroprijenosa BiH'', a radi se o 180 miliona maraka. Na današnjem sastanku premijeri su dogovorili raspodjelu 120 miliona KM, a premijer Višković je kzao da su dogovarali stvari koji se od važnosti za građane oba bh.entiteta.

- Dnevni red utvrdili smo na sjednici. Razgovarali smo o saradnji Savjeta ministara i vlada entiteta. Bavili smo se i prioritetima za budućnost. Razgovarali smo i o tekućim pitanjima, sa manje nadležnosti Savjeta ministara, a više o saradnji dvije vlade. Prva sjednica Savjeta ministara i entitetskih vlada bit će održana do kraja januara 2020. i održavat će se do kraja godine. Sastanci predsjedavajućeg i premijera održavat će se jednom u tri mjeseca, a naš sljedeći sastanak je krajem marta - izjavio je Tegeltija.

- Ovo su, po meni, životna pitanja i predsjednici vlada ili vlade ne znam čime bi se bavili, ako se ne bi bavili ovim pitanjima koja smo danas u značajnoj mjeri dogovorili. Posebno se radujem što imamo skoro pa identična mišljenja ili usaglašeen stavove oko većine ovih ptianja. Nemamo neka posebna razmimoilaženja, ili neke značajno različite stavove o svim ovim pitanjima, tako da očekujem da već u prvom kvartalu iduće godine jedan značajan broj ovih pitanja bude u operativnoj razradi i u realizaciji – kazao je Višković.

Izvor: 
BNN.BA