Caritas organizira dvodnevnu konferenciju o siromaštvu i poplavama

U povodu prve godišnjice od poplava

Caritas organizira dvodnevnu konferenciju o siromaštvu i poplavama

22.06.2015 - 15:08
BiH

U povodu prve godišnjice od poplava koje su 2015. zadesile Bosnu i Hercegovinu Caritas Biskupske konferencije BiH organizira dvodnevnu konferenciju koja će se održati 24. i 25. lipnja u Sarajevu.

"Naše je viđenje da su ovo teme o kojima se itekako i dalje treba govoriti te stoga organiziramo konferenciju na kojoj ćemo se osvrnuti na postignute rezultatima tijekom ovih godinu dana rada na poplavljenim područjima, izazovima s kojima smo se susretali, i planovima za naredni period, te konferenciju o vrlo bitnoj temi siromaštva i socijalne isključenosti uopćeno", priopćeno je iz Caritasa.

Konferencija će se održati u Hotelu Hollywood na Ilidži. Prvi dan konferencije posvećen je temama siromaštva i socijalne isključenosti, dok će se drugoga dana govoriti o situaciji na poplavljenim područjima godinu dana poslije.

U četvrtak, 25. lipnja, u 9:30 sati, planirana je konferencija za novinare na kojoj će govoriti kardinal Vinko Puljić, nadbiskup Vrhbosanski, ravnatelj Caritasa Biskupske konferencije BiH Bosiljko Rajić, ravnatelj Caritasa Banja Luka Miljenko Aničić i ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije Mirko Šimić.

Izvor: 
Fena