Cirkus u centrali SDP-a: Bećirovića "podržao" LDS koji 22 godine ne može da pređe izborni prag ni u kantonu

Simpatičan politički događaj u Sarajevu

Cirkus u centrali SDP-a: Bećirovića "podržao" LDS koji 22 godine ne može da pređe izborni prag ni u kantonu

13.06.2018 - 16:06
Politika

Bećirović je dobio  podršku Predsjedništva LDS-a BiH, a predsjednik ove stranke Haris Redžić naveo je kako je SDP-ov kandidat prepoznatljiv u parlamentarnom radu. "Bećirović nije zažmirio nijednog trenutka kada se na prostoru BiH pojavljuju fašizmi. On se tome oštro suprotstavio i liberali su u tome prepoznali njegovu vrijednost", poručio je Redžić.

Podrška LDS-a bilo kojem kandidatu na predstojećim izborima, jasno je iz statistike svih izbora od 1998.godine do danas, ne znači apsolutno ništa jer ova "stranka" već dvije decenije nije u stanju da postane ni članica nekoliko općinskih vijeća, dok je parlamentarno prisustvo u kantonalnim ili višim domovima, misaona imenica.

Ipak proglašavajući se, svojevremeno, "pravnim nasljednikom Saveza socijalističke omladine", ova stranka je u Sarajevu, baš kao i SDP, oteo značajn dio državne imovine kojim do danas upravljaju i iz toga ubiru novac. Očito da isti način preotimanja društvene/državne imovine, povezuje SDP i LDS pa su odlučili da se međusobno podrže što će se, vjerovatno, okončati nakon današnjeg fotografisanja.

Izvor: 
BNN.BA