Cirkus u Srbiji: Štrajkuju glađu i vlast i opozicija, jedni traže pregovore, drugi hapšenje

Rat praznim stomakom

Cirkus u Srbiji: Štrajkuju glađu i vlast i opozicija, jedni traže pregovore, drugi hapšenje

10.05.2020 - 18:09
Politika

Predsjednik opozicionog desničarskog pokreta "Dveri" Boško Obradović izjavio je u nedelju da neće prekinuti štrajk glađu "sve dok vlast ne pozove opoziciju za pregovarački sto".

Obradović je novinarima ispred Skupštine kazao da te pregovore ne može da organizuje predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jer smatra "da on nema više autoritet za tako nešto", već da bi na razgovore mogla da pozove neka istaknuta ličnost iz redova srpskog naroda i "svi bi se odazvali".

"Mora nešto da se dogodi da se promijeni ovaj ritam koji vodi do građanskog rata, vlast je ta koja mora da napravi neki korak, da pozove za pregovarački sto", istakao je Obradović koji je u nedelju počeo štraj glađu ispred Narodne skupštine.

Poslanik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović i poslanica SNS-a Sandra Božić takođe su stupili u nedelju u štrajk glađu sa zahtjevom da tužilaštvo reaguje na ispade lidera pozicionog pokreta Dveri Boška Obradovića. Njih dvoje takođe sjede na stepeništu glavnog ulaza u parlament.

„Odlučili smo da stupimo u štrajk glađu zato što smatramo da je došao dvanaesti čas da Tužilaštvo i sudstvo u Srbiji reaguju na fašističke ispade Boška Obradovića i na sve ono što se u Srbiji u njegovoj i u režiji Dragana Đilasa (lider opozicione Stranke slobode i pravde, prim.nov) radi već nekoliko godina. Policija je uradila svoj posao. Oni koji su prebili (poslanika Marjana) Rističevića su prekršajno procesuirani, ali to nije dovoljno jer organizatori nisu procesuirani. Očekujem da se pokrene tužilačka istraga protiv Obradovića i Đilasa“, rekao je Martinović novinarima ispred Skupštine Srbije.

Izvor: 
BNN.BA/RSE