Članovi Predsjedništva, generali, Zlatni ljiljani, historičari, organizatori otpora...u filmu o Seferu Haliloviću

Uskoro senzacionalan dokumentarni serijal

Članovi Predsjedništva, generali, Zlatni ljiljani, historičari, organizatori otpora...u filmu o Seferu Haliloviću

29.08.2018 - 19:59
Politika

Pred gledaocima u Bosni i Hercegovini i inostranstvu uskoro će se, kako saznajemo, pojaviti dokumentarni serijal "Sefer - Simbol otpora" koji je rađen u pet serija i u kojem je učešće uzelo preko 40 sagovornika!

U serijalu o Seferu Haliloviću, kao osnivaču i prvom komandantu Armije Republike Bosne i Hercegovine, govore bivši članovi Predsjedništva RBiH, generali Armije RBiH, Zaltni ljiljani Armije RBiH, historičari iz Bosne i Hercegovine i inostranstva, organizatori otpora, svjedoci historijskih događaja i mnogi drugi.

U dokumentarnom serijalu koristio se i veliki broj sjajne arhivske građe, brojne nikada do sada nisu objavljivane (video materijali, arhivski dokumenti, prisluškivani razgovori i sl.), a koji prate tok historijskih događaja izuzetno važnih za historiju naše države, a čiji je neposredni protagonista i, u mnogim slučajevima ključna ličnost, bio upravo general Sefer Halilović.

Rad na dokumentarnom serijalu trajao je više od dvije godine dana, a u nastanak ovog filma bile su uključene brojne stručne ličnosti: od profesora historije, uglednih novinara, preko vrhunskih naratora, snimatelja, režisera i muzičara.

Prikazivanje serijala trebalo bi otpočeti za sedam dana.

Izvor: 
BNN.BA