Čović – Nelson: Izborni zakon i euroatlantska perspektiva unapređenje razvoja BiH

Razgovori

Čović – Nelson: Izborni zakon i euroatlantska perspektiva unapređenje razvoja BiH

20.10.2020 - 17:05
Politika

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović danas je u Sarajevu održao sastanak s veleposlanikom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Erikom Nelsonom s kojim je razgovarao o Lokalnim izborima, političkim prilikama, euroatlantskim integracijama i ekonomskoj situaciji.

Sastanku su prisustvovale i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto i zamjenica veleposnika SAD-a u BiH Elen Džerman, priopćio je danas Ured za informiranje HDZ-a BiH.

Govoreći o političkoj situaciji, Čović je nužnim istaknuo realizaciju dogovora o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, rekavši da ostvareni konsenzus ne smije biti zanemaren. Istodobno je naglašena važnost Lokalnih izbora za izgradnju snažne demokracije i put ka EU.

Lokalni izbori moraju reflektirati neovisnu političku opredijeljenost svih konstitutivnih naroda, izjavio je Čović, ističući važnost legitimnosti političkih predstavnika na svim razinama vlasti. Naglasio je i stav hrvatskih dužnosnika o izdvajanju Mostara iz izbornog procesa.

Uvažavajući činjenicu da je novi zamah osobito važan za ostvarenje napretka ka članstvu BiH u Europskoj uniji i NATO-u, hrvatski politički dužnosnici nastavljaju rad na intenziviranju euroatlantske perspektive.

Istaknuta je i pomoć koju su Sjedinjene Američke Države iskazale BiH u nadvladavanju posljedica covida-19. Tom prilikom, dužnosnici su iskazali uvjerenje u daljnju suradnju na unaprjeđenju dugoročnog razvoja i stabilnosti Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju.

Izvor: 
BNN.BA/BHRT