Čović položio cvijeće na spomenik Franji Tuđmanu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Čović položio cvijeće na spomenik Franji Tuđmanu

13.01.2018 - 22:51
Politika

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Draganom Čovićem danas je položio vijenac na spomenik Franji Tuđmanu u Splitu.

Čović je položio cvijeće na Tuđmanov spomenik sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem te splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom.

- Meni je drago da mi imamo prijatelje i među Bošnjacima i među Srbima, a najznačajnije od svega u Bosni i Hercegovini je snažno okupiti i organizirati jedinstven hrvatski narod. Zbog toga smo i organizirali Hrvatski narodni sabor u BiH koji je pružio ruku svim političkim strankama hrvatskog naroda u BiH, a ima ih više od 20 da upravo pošaljemo poruku i onim međunarodnim predstavnicima koji još uvijek nam pokušavaju pomoći da izgradimo jedno moderno društvo, ali prije svega partnerskim narodima u BiH da se bez hrvatskog naroda neće moći graditi budućnost BiH - rekao je Čović u Splitu.

- To je ono što nam treba. Naša ustavna jednakopravnost, legitimno predstavljanje, a ostalo... Vjerujte, znat ćemo sami uraditi u BiH. Znat ćemo da imamo svog velikog brata u hrvatskoj politici i da će to biti jedna snažna poruka svima onima koji bi možda drugačije razmišljali - zaključio je.

 

Izvor: 
BNN.BA