Čović: Sve će izaći na vidjelo, svaka marka kako je potrošena u Aluminiju

Predsjednik HDZ-a o slučaju stečaja Aluminija

Čović: Sve će izaći na vidjelo, svaka marka kako je potrošena u Aluminiju

15.07.2019 - 17:16
Politika

Oni koji danas pokušavaju, koji su isisavali godišnje milijune maraka iz Aluminija, da zaštite svoju poziciju, neće moći. Sve će izaći na vidjelo. Do zadnje marke. Tko god da je, pa makar i moja najrođeniji, a Dragan nikad nikog nije zaposlio u Aluminiju u zadnjih 15-20 godina, izjavio je danas predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Dragan Čović

- Ne postoji nikakva, ali apsolutno nikakva, osobna, moralna, kakva god hoćete, moja odgovornost. Nikad, ama baš nikad, nekakav Dragan nije nekoga zovnuo pa rekao može li se to i to. Uglavnom su oni Dragana zvali i pitali može li se nešto premostiti - rekao je Čović i nastavio:

-Dogovorili smo se da djelujemo unutar Aluminija kroz sustav sindikata djelatnika, jer je ključ zaštiti prije svega 900 uposlenika Aluminija, onih koji su s njima radili, Upravu i Nadzorni odbor, i nas nekoliko iz politike koji mogu pomoći -  te dodao je kako je napravljena nesaglediva šteta i da će se ona sagledati kad se sve provjeri što se radilo u Aluminiju zadnjih 20 godina.

Čović zaključuje da se to "da srediti na zdravim ekonomskim osnovama", no da je najvažnije da 900 radnika neće ostati ugroženi.
 

Izvor: 
BNN.ba