Čovićeva predizborna demagogija: Građanska BiH znači nestanak Hrvata

Predizborna demagogija

Čovićeva predizborna demagogija: Građanska BiH znači nestanak Hrvata

12.09.2018 - 19:52
Politika

Građanska država Bosna i Hercegovina, za člana Predsjedništva BiH i predsjendika HDZ-a Dragana Čovića, znači "nestanak Hrvata", izjavio je to gostujući na mostarskoj televiziji.

Treba podsjetiti kako je Čović odgovarao na pitanje "zašto Hrvati na svake izbore u BiH izlaze strahujući od preglasavanja".

Čović je na to rekao kako "ima mnogo aktivnosti koje su usmjerene na to da Hrvati nestanu kao konstitutivni narod".

“Pogledajte malo retoriku svih političkih opcija koje izlaze sa stavovima da u Predsjedništvu trebamo imati odnose 2:1, odnosno da ove godine bošnjački narod treba izabrati dva svoja predstavnika kako bi mogao nesmetano odlučivati. Onda čujemo kako BiH treba isključivo biti građanska država te da treba eliminitati konstitutivnost. Sve te aktivnosti su usmjerene prema tome da hrvatski narod nestane kao konstitutivni. S druge strane, mi smo imali vrlo jasne prijedloge kroz koje smo mogli osigurati legitimno predstavljanje, a jedan od njih je i hrvatska izborna jedinica koja bi to osigurala. Ponudili smo desetak različitih varijacija i oko Doma naroda i oko Predsjedništva koji bi mogli osigurati izbor legitimnih predstavnika u vlasti. Očigledno je kako će se Izborni zakon morati izmijeniti čim završimo ove izbore jer je to prvi zadatak koji će Europska unija staviti pred nas”, poručio je Čović.

On je rekao da, "ukoliko Hrvati na ovim izborima ne budu imali legitimne predstavnike - predstoji Ustavna kriza."

"Nadam se da do toga neće doći, a meni je najvažnija stvar da pošaljemo jasnu poruku bošnjačkom narodu, da zajedno moramo riješiti mnoge odnose i probleme u BiH. Važno je i vratiti povjerenje koje je nažalost izgubljeno, kako bi se izbjegle krize koje smo imali kroz platforme ili alijanse," poručio je Čović kojem nije strana predizborna demagogija.

Inače, upravo je Čović taj koji stalno podstiče podjelu BiH te oživljava ideju paradržave Herceg-Bosne.

Izvor: 
BNN.BA