Čovjek 22 godine prima budžetsku platu: "Perspektivni" Halid Genjac novi gensek SDA

Rubrika vjerovali ili ne

Čovjek 22 godine prima budžetsku platu: "Perspektivni" Halid Genjac novi gensek SDA

24.03.2018 - 22:04
Politika

Da li se SDA zaista reformiše ili, pak, ide u rikverc? Sudeći po najnovijim imenovanjima moglo bi se zaključiti da glavne stranačke poluge preuzimaju isluženi kadrovi ove stranke kojima je jedina biografska referenca - lojalnost SDA-u koju su, potom, sjajno naplatili iz budžeta Bosne i Hercegovine.

Halid Genjac je 1990.godine specijalizirao ginekologiju. Otada do 1995.godine radio je u Domu zdravlja Travnik kao ljekar, šef Službe za zaštitu žena i, naravno, na kraju kao direktor ove ustanove. Od 1996.godine Genjac više nema dodira sa ljekarskim poslom. Otada sve do danas, punih 22 godine prima najbolju platu koju zastupnici u ovoj državi mogu imati - u Parlamentu Bosne i Hercegovine u kojem je proveo cijelih 20 godina.

Dvije godine je "odmorio" kao član Predsjedništva BiH, iako nije direktno izabran na izborima. Genjac je, također, protekle 22 godine i stalni kadar SDA na unutarstranačkim funkcijama. Nakon predsjedavanja Glavnim odborom SDA, Genjac je danas imenovan, kao "perspektivni kadar", na mjesto generalnog sekretara SDA.

Na njegovo mjesto predsjednika Glavnog odbora SDA imenovan je Čedomir Lukić, još jedan iz plejade SDA-ovih kadrova koji su više od jedne decenije proveli na mjestu, doduše, kantonalnog ministra i suko je vezan sa Denisom Zvizdićem, poslovno i privatno.

Reforma SDA tako je, od danas, zapravo krenula otpozadi - birajući najstarije i najisluženije kadrove.

Izvor: 
BNN.BA