Crna Gora nije dozvolila Vulinu da uđe u ovu državu u vojnoj uniformi

Da nauči red

Crna Gora nije dozvolila Vulinu da uđe u ovu državu u vojnoj uniformi

12.02.2020 - 08:46
Region

Pokušaj ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina da sa oficirima Vojske Srbije dođe u uniformi u Crnu Goru, mimo državnog protokola, provokacija je koju crnogorski građani treba da ignorišu, ocijenio je analitičar geopolitike i penzionisani general Blagoje Grahovac.

“Građani Crne Gore ne treba da se sjekiraju zbog toga. Postupak je provokacija razjarenog kaplara koga neprekidno bride prsti na obaraču,” rekao je Grahovac za “Vijesti”.

Vulin je sa pomoćnikom Milanom Rankovićem i oficirima Vojske Srbije Rajkom Milovanovićem, Mihailom Zogovićem, Veskom Mimovićem i Vasilijem Furundžićem, položio juče vijenac na grob bivšeg saveznog ministra odbrane Pavla Bulatovića u Gornjim Rovcima. Delegacija Srbije ušla je u Crnu Goru u civilnim odijelima nakon što od crnogorskih vlasti nije dobila saglasnost da to učini u vojnim uniformama.

Vulin u Srbiji često koristi uniformu, što je dio tamošnjih medija više puta dovodio u pitanje. On je ranije medijima rekao da je oblači iz praktičnih razloga.

U izjavi objavljenoj na sajtu Ministarstva odbrane Srbije rekao da mu je žao što je srpska uniforma toliko strašna u Crnoj Gori i da “sve što se desi u Hrvatskoj, desi se na kraju i u Crnoj Gori”.

“Žao mi je što crnogorska vlast nije bila malo originalnija, nego je morala da otima savjet od Hrvata”, kazao je Vulin, koji je do sada u više navrata iznosi oštre ocjene na račun vlasti u Podgorici.

On je dodao da su tako i u Hrvatskoj zabranjivali srpskim kadetima da dođu u uniformama, da odaju poštu jasenovačkim žrtvama.

Izvor: 
BNN.BA/Vijesti.me