Cvijanović: Ako se vlast ne formira do kraja godine, RS će dati odgovor srazmjeran šteti

Dodikova predsjednica

Cvijanović: Ako se vlast ne formira do kraja godine, RS će dati odgovor srazmjeran šteti

03.07.2019 - 08:24
Politika

- Ukoliko vlast ne bude formirana do kraja godine, Republika Srpska bi mogla dati politički odgovor srazmjeran šteti koja je prouzrokovana. U interesu svih je da ti procesi budu deblokirani. Formiranje vlasti na nivou BiH je specifično zbog mehanizama i ključeva koji postoje - izjavila je u intervjuu za ATV predsjednka bh.entiteta "RS" Željka Cvijanović.

- Sve što se dešava od opštih izbora je nevjerovatno. Ovo je već postalo opterećujuće za građane oba entiteta i za imidž BiH, a njihove priče o očuvanju BiH su proste imaginacije - izjavila je Cvijanović. 

- Svi smo postali zarobljenici otrova u političkom Sarajevu. Brine me totalno odmicanje jednih od drugih i ogormno nerazumijevanje u okviru BiH, ali i ogromno nerazumijevanje spolja. Ukoliko vlast ne bude formirana do kraja godine, Republika Srpska bi mogla dati politički odgovor srazmjeran šteti koja je prouzrokovana. U interesu svih je da ti procesi budu deblokirani. Formiranje vlasti na nivou BiH je specifično zbog mehanizama i ključeva koji postoje - kaže Cvijanovićeva.

- Problem u vezi sa funkcionisanjem BiH postaje stalno opterećenje, ali vjerujem u sposobnost naroda i institucija Republike Srpske koja je pokazala žilavost i otpornost kada su nam svi predviđali kraj - zaključila je predsjednica manjeg bh.entiteta.

Izvor: 
BNN.BA/ATV