Cvjećka Čume traži da ga ranije puste iz zatvora "jer se dobro vladao"?!

Vjerovali ili ne

Cvjećka Čume traži da ga ranije puste iz zatvora "jer se dobro vladao"?!

09.08.2015 - 08:43
Politika

Prvi srpski svjedok saradnik podnio je sudu molbu za uslovno puštanje iz zatvora, gde služi kaznu zbog prebijanja supruge i napada na policiju.

Iako se u zatvoru u Padinskoj skeli nalazi nepunih mjesec dana, Ljubiša Buha Čume je podnio molbu za uslovni otpust jer je, uključujući i vrijeme provedeno u pritvoru od novembra prošle godine, odslužio dvije trećine kazne.

O molbi će naredne nedelje odlučivati Krivično-vanpretresno vijeće Trećeg osnovnog suda, koje je u obavezi da pribavi i mišljenje nadležnih iz zatvora o Buhinom vladanju i spremnosti da ponovo postane dio društva.

- Zatvorski službenici treba da se izjasne da li se Buha dobro vladao, prihvatao radne zadatke i uopšte da li je njegov boravak u kaznenoj ustanovi protekao bez problema. Od tog izveštaja najviše zavisi sudska odluka, a na samu sednicu biće pozvan i predstavnik zatvora - kazao je za “Blic” izvor upoznat sa slučajem.

S obzirom na to da u zatvoru boravi relativno kratko, Buhini branioci će, prema saznanjima “Blica”, zatražiti i mišljenje predstavnika Ustanove za izvršenje vanzavodskih sankcija, koji bi trebalo da se izjasni o njegovom vladanju tokom boravka u kućnom pritvoru s nanogicom.

Treće osnovno tužilaštvo protiviće se prijedlogu da se Buhi omogući da ranije izađe iz zatvora, najprije zbog toga što kaznu na pravi način izdržava manje od mjesec dana, ali i zbog težine krivičnog djela koje je priznao u sporazumu sa tužilaštvom.

Buha je uhapšen početkom novembra 2014. nakon što je pretukao suprugu i napao policajca. Tužilaštvo je pokrenulo istragu, a Buhi je odmah određen pritvor. Slučaj je ubrzo završio na sudu, da bi nakon nekoliko održanih ročišta Buha sklopio sporazum o priznanju krivice u zamjenu za godinu dana zatvora, u koji je otišao tek 17. jula.

Izvor: 
blic.rs