Da li je Čović Dan RS-a proslavio i u ime 134.000 Hrvata kojih tamo više nema!?

Vampirski bal u Banja Luci

Da li je Čović Dan RS-a proslavio i u ime 134.000 Hrvata kojih tamo više nema!?

11.01.2019 - 08:40
Politika

Niko normalan, niti značajan nije prisustvovao Vampirskom balu u Banja Luci, koji se održava pod nazivom "Dan Republike Srpske". Nakon što su svi njeni politički, policijski, vojni pa čak i opštinski čelnici, gotovo svi do jednog, osuđeni za genocid, ratne zločine, deportacije, silovanja i sistematske progone, zaista nikome normalnom, niti iole humanom, ne bi palo na pamet da slavi "Dan Republike Srpske" jer time, zapravo, slavi najsvirepije zločince. Ipak, Vampirski bal postao je tradicija u Republici Srpskoj u kojoj, tih dana, niko normalan ne dolazi, čak ni najgori radikali iz Srbije. Ipak jedan gost iznenadio je cijelu regiju. Bio je to Dragan Čović, predsjednik HDZ-a. Da li je Čović ovoj "proslavi" prisustvovao u ime 134.000 Hrvata kojih više nema u Republcii Srpskoj!? Ne, oni mu sigurno ne bi dali dozvolu da slavi njihov progon i nestanak iz ovog dijela Bosne i Hercegovine. 

Dragan Čović, Milorad Dodik

Dragan Čović dočekao je Daria Kordića, osuđenog na najteže ratne zločince nad Bošnjacima. Pali svijeće za Slobodana Praljka, osuđenog ratnog zločinca, nikada nije prisustvovao niti jednom stratištu Bošnjaka, gdje su zločine počinili pripadnici ekstremnog dijela HVO-a, slavi Dan Republike Srpske kao, između ostalog, dan progona i bh.Hrvata iz ovog dijela Bosne i Hercegovine.

Sa strane gledano, sve izgleda da Čović ima tipični profil fašiste koji slavi zločine, veliča zločince, smatra da prošlost treba iznivelisati fabrikovanim procesima pa da, tako, u Bosni i Hercegovini svi budemo isti: nakon presude "Šestorki" u Den Haagu, Čović je dao mig, a njegovi tužioci revnosno rade (Dodikovi pomažu, a uskoči i poneki SDA-ov jatak iz Tužilaštva BIH) na optuživanju pripadnika Armije RBiH kako bi zločini fantomske "Herceg-Bosne" bili ublaženi velikim brojem progona pripadnika i komandanata Armije RBiH.

Šta je jučer Čović radio u Banja Luci? Borio se za svoj komad teritorije, po uzoru na Dodika, na kojem će moći krojiti pravdu i nepravdu, donositi i ukidati presude, provoditi i poništavati privatizaciju, imati desetke stranačkih javnih preduzeća koji bi finansirali postojanje njegove Escobar-ovske paradržavice u kojoj bi se moglo kockati, švercovati, ne plaćati porez, veličati zločince i raditi sve ostalo što bi išlo direktno u korist Čovića i stranke kojom on suvereno vlada sa morem vrtnih patuljaka.

Poruka koju je uputio Čović jučer iz Banja Luke, ništa se ne razlikuje od one kada se fotografisao sa brojnim osuđenim ratnim zločincima jer samo veličanjem ratnih zločina i njegovim institucionaliziranje, po uzoru na Dodika, Čović može opravdati i legalizovati svoje kriminalno-faštističke radnje.

Zato njemu i treba Treći etnitet jer je, gledajući u Dodika, shatio da je to recept da dio kriminalno-zločinačkog aparata, na krilima "puta Bosne i Hercegovine u EU", uvede pravo u srce Europe - a ona neka, poslije, gleda šta će sa Čovićem i Dodikom jer kada ih nisu htjeli skinuti sa grbače bošnjačkom, srpskom i hrvatskom narodu, prije ili kasnije, dobit će ih u srcu Europe.

Izvor: 
BNN.ba