Da nije do para? Princ Čarls objasnio kako je prebolio koronu

Svi se "čude"

Da nije do para? Princ Čarls objasnio kako je prebolio koronu

01.04.2020 - 16:56
Politika

Britanski mediji početkom sedmice su javili kako se princ Čarls  (Charles, 71) oporavio od koronavirusa, a isto je potvrdila i kraljevska porodica. Prvi u redu za prijestolje imao je tek blage simptome, a Britancima i svijetu obratio se videoporukom te opisao svoje iskustvo s virusom. 

- Svima nam je ovo još uvijek nešto novo. Čudno je i frustrirajuće kad ste bolesni, a vaša porodica i prijatelji ne smiju do vas i ne mogu vam pomoći. Srećom, nisam imao teške simptome i dobro sam. U ovim teškim vremenima misli mene i moje supruge su uz sve one koji su zbog pandemije virusa izgubili svoje najbliže. Kao i uz one koji su sami bolesni te su usamljeni i izolirani - rekao je, između ostalog, princ. 

Čarls se odlučio testirati nakon što je saznao da je princ Albert od Monaka (62) pozitivan na COVID-19. S njim je bio u kontaktu, tačnije sjedio je nasuprot njega na jednom događaju u Londonu. Obraćanje je iskoristio i kako bi izrekao zahvale svim zdravstvenim djelatnicima, volonterima i komšijama koji se brinu o starijima u vrijeme pandemije.

- Oni ulažu herojske napore, izlažu se riziku i čine sve u ovim trenucima kako bi spašavali naše živote. Ponosni smo na vas. Za sve nas ovo je jedna nova situacija, izazov s kakvim se ranije nismo susretali. Opasnost za naše zdravlje i ekonomiju. Niko od nas ne može reći kad će sve ovo proći, ali proći će. Dok se to ne dogodi moramo imati nade, vjere u sebe i u druge i veseliti se budućim, boljim i sretnijim vremenima koja će doći - zaključio je Čarls u svom obraćanju.

Izvor: 
BNN.BA/AVaz.ba