Dačić: Odluka o Oriću poraz borbe protiv ratnog zločina

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije

Dačić: Odluka o Oriću poraz borbe protiv ratnog zločina

26.06.2015 - 19:44
Region

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije i voditelj srpske diplomacije Ivica Dačić ocijenio je danas da je odluka švicarskih vlasti izručiti Nasera Orića Bosni i Hercegovini poraz borbe protiv ratnog zločina, javlja Tanjug.

 On je u izjavi novinarima nakon obraćanja na konferenciji "Europska sigurnosna politika na raskršju", istaknuo da je odluka politička, a ne zasnovana na utvrđivanju činjenica vezano za suštinu djela za koje se Orić tereti. 

 "Očigledno je da švicarski organi nisu ulazili u ocjenu djela koje je počinio Orić, što je u stvari najveća tragedija, jer se te stvari politiziraju, a ne razgovara o suštini da li će i kada biti osuđen za počinjena djela", podvukao je Dačić. 

 Istaknuo je da je u tom smislu ta odluka poraz pravosuđa, odnosno poraz općeg navodnog zahtjeva za borbu protiv ratnog zločina i sankcioniranja svih koji su počinili ratni zločin. 

 Kada je riječ o prisustvu predstavnika Vlade Srbije na obilježavanju godišnjice zločina u Srebrenici, Dačić je podsjetio da će premijer odlučiti da li će i tko će prisustvovati tom događaju u ime Srbije. 
 

Izvor: 
fena