Dali državu za vlast: SDA glasala da Dodik dobije 4 od 5 delegata u Domu naroda PS BiH

Preko medija "ratujemo" u restoranima se dogovaramo

Dali državu za vlast: SDA glasala da Dodik dobije 4 od 5 delegata u Domu naroda PS BiH

05.12.2018 - 20:05
Politika

Zastupnici SDA su na današnjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske glasali da četiri kandidata SNSD-a, Nikola Špirić, Lazar Prodanović, Dušanka Majkić i Sredoje Nović, postanu delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH). SDA je, dodatno, glasala i da Mladen Bosić iz SDS-a postane delegat Doma naroda PS BiH. Ovim činom SDA je u ruke Milorada Dodika potpuno predala kontrolu nad Parlamentarnom skupštinom BiH!

SDA je predala kontrolu nad Parlamentarnom skupštinom BiH, u ruke Milorada Dodika. Glasavši za njegova četiri kandidata, da postanu delelgati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, SDA je, zapravo ,Dodika postavila na mjesto glavnog vladara Bosne i Hercegovine.

Kako je očito da SDA, ipak, gubi vlast, nema nikakve dileme da su ovim potezom željeli pokvariti posao stranakama koje će, umjesto njih, činiti vlast na državnom nivou, predajući ih u (ne)milost Miloradu Dodiku.

Postoji mogužnost da je ovim potezom SDA, također, učinila uslugu Dodiku ne bi li se ovaj, ipak, odobrovoljio i potpisao sa njima koalicioni sporazum o sastavljanju vlasti. 

SDA je ovim ustupkom Dodiku, kao i mnogo puta ranije, pokazala da im je od države, važnija vlast. 

Izvor: 
BNN.BA