Denis Bećirović je pobijedio, SDA mu je ukrala mjesto u Predsjedništvu BiH!

Izborne malverzacije "zelenih"

Denis Bećirović je pobijedio, SDA mu je ukrala mjesto u Predsjedništvu BiH!

10.10.2018 - 12:45
Politika

Kandidat SDP-a za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, pobijedio je u utrci za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda. Preko 100.000 ukradenih glasova Bećiroviću, i desetine hiljada glasova Fahrudinu Radončiću u ovoj utrci, učinili su da član Predsjedništva BiH, nelegalno i putem direktne krađe, postane bljedunjavi Šefik Džaferović iz SDA.

Razlika od 10.000 glasova između Bećirovića i Džaferovića, koliko pokazuje zvanični podatak CIK-a, govori da je ukradenih 100.000 glasova bilo u korist ubjedljive Bećirovićeve pobjede koju su SDA-ove opštinske izborne komisije pretvorile u poraz.

Na hiiljade prigovora iz cijele Bosne i Hercegovine, posebno Federacije BiH, pristiže na neregularnost izbora jer se događa da u mjestima gdje žive brojni kandidati više stranaka, a koji su protivnici SDA, nemaju nijedan glas te ispada da nisu glasali za sami sebe već za SDA!, što je ironični paradoks prepun tragova krađe i podmetanja.

SDA-ove opštinske izborne komisije, posebno u Kantonu Sarajevo, velikom dijelu Kantona Tuzla i Hercegovačko-neretvanskog kantona, napravile su da SDA, od stranke koja je radi desetina ogromnih propusta imala ubjedljivu nepopularnost među biračima, "doživi trijumf" kakav se mogao dogoditi samo putem sistematske krađe glasova u režiji i pod komandom SDA.

SDA je, posebno, krala glasove Denisa Bećirovića, Fahrudina Raončića, Sefera Halilovića, Elmedina Konakovića, Semira Halilovića, odnosno stranaka SDP, SBB, BPS i NiP, što je posebno činjeno u Kantonu Sarajevo gdje je SDa ukrala spektakularnih četiri mandata u Skupštini KS, odnosno, Bećiroviću pobjedu za Predsjedništvo BiH.

Nakon svega i izborne farse koja izgleda kao u najbolje doba Slobodana Miloševića u Srbiji, postavlja se pitanje smisla izlaska na izbore, glasanja i cijelog izbornog procesa jer pobjednika ne određuju glasači već brojači.

Na taj način SDA vlada duže od 15 godina u Bosni i Hercegovini i ima već treći, ukradeni mandat člana Predsjedništva BiH. Dokle? Do ljudi je.

Izvor: 
BNN.BA