DF izigrava opoziciju u vlasti, zapošljava svoje kadrove i sjedi u svim vladama

Naša stranka jasno poručuje

DF izigrava opoziciju u vlasti, zapošljava svoje kadrove i sjedi u svim vladama

07.08.2015 - 18:41
Politika

Nakon prijedloga Vlade Kantona Sarajevo za imenovanje niza članova Demokratske fronte (DF) u upravne i nadzorne odbore u institucijama Kantona, Naša stranka iznijela je stav da je prijedlog SDA-ove i DF-ove Vlade sastavljen po kriteriju stranačke podobnosti, a ne profesionalnih referenci i vještina.

- U kontekstu ovih imenovanja treba tumačiti i agresivnu propagandu pojedinih članova rukovodstva DF-a koji manipulativno kreiraju sliku političke stvarnosti po kojoj ta stranka nije u koaliciji sa SDA, dok očigledno i na državnom i na kantonalnom nivou koalicija DF-SDA funkcionira - smatraju u Našoj stranci.

Iz Naše stranke kažu da bi DF, umjesto što kreira lažnu sliku stvarnosti, trebao objasniti šta je učinio konkretno za građane BiH, kao dio vladajuće koalicije. 

- To što šute o svom dosadašnjem udjelu u vlasti i populizmom na federalnom nivou napadaju opoziciju, ne može sakriti činjenicu da nisu ništa uradili za dobrobit građana ove zemlje - poručili su iz Naše stranke. 

Naglašavaju da je DF očigledno usvojila praksu svog koalicionog partnera SDA, te je imenovala niz, stranačkih kadrova u upravne odbore, što pokazuje, kažu u Našoj stranci, da je iza populističke vike DF-a zbog Zakona o radu stajala namjera da skrenu pažnju s činjenice da su na dva nivoa još uvijek vlast. 

- DF-ovi konkretni postupci u vlasti pokazuju da jedina radna mjesta za koja se bore su državne fotelje za stranački podobne kadrove. Jedina lijeva opredijeljenost DF-a je to što njihovi ministri i zamjenici ministara sjede s lijeve strane predsjedavajućeg Vijeća ministara Denisa Zvizdića i SDA-ovih kantonalnih premijera - saopćili su iz Naše stranke.

Izvor: 
Fena