Djevojčica iz Kaknja se odrekla maturske haljine i frizure, novac donirala djeci koja se liječe od raka

Na maturu otišla u farmericama i majici

Djevojčica iz Kaknja se odrekla maturske haljine i frizure, novac donirala djeci koja se liječe od raka

12.06.2018 - 17:52
Društvo

Djevojčica Lejan Kozlić, maturantkinja Osnovne škole "Hamdija Kreševljaković" u Kaknju odrekla se svečane maturske haljine i frizure, a novac namijenjen za proslavu ustupila je djeci koja se liječe od raka.

Ovaj humani gest za veoma kratko vrijeme privukao je na hiljade građana nakon što je cijelu priču na svom FB profilu objavio otac djevojčice, Eniz Kozlić.

On je, naime, istakao kako je njegova kćerka zbog svog "običnog izgleda" na maturalnoj večeri ostala bez svog pratioca!?

"Kako odgajamo svoju djecu? 
Ovo je moja kćerka Lejan, maturant Osnovne škole "Hamdija Kreševljaković" u Kaknju. Kao i svaki roditelj, čije je dijete maturant, dali smo novac kako bi si kupila svečanu graderobu za matursku noć. Nakon dva dana, Lejan je izrazila želju da taj novac da djeci koja se liječe od raka, smatrajući da je njima potrebniji od njene svečane garderobe za jednu noć. Naravno, kao roditelj smo je podržali, sretni i ponosni jer smo vidjeli plod našeg dugogodišnjeg odgoja. Na maturu je otišla u farmericama i majici. Vidjevši je tako skromno obučenu, majka dječaka, koji je trebao proći kroz grad zajedno s njom kao njen pratilac, zabranila je svom djetetu da obnaša ulogu njenog pratioca ismijavajući je i nazivajuci "prosjački obučenom koja je došla na maturu bez haljine". Kada sam to čuo, pitao sam se šta je sa onom djecom koja nisu u stanju da priušte skupocjenu garderobu za tu noć?! 
Pitao sam se, ko smo mi da ocjenjujemo nečiji stajling, i čemu mi učimo svoju djecu?

Poruka za gospođu:

Da nema ovakvih, humanih ljudi,
mnogobrojna djeca danas ne bi imala šansu za život. Molite Boga da ne budete s druge strane priče. Ponosni roditelji!",
napisao je Kozlić čiju je priču pročitalo na hiljade građana iz BiH i regije koji su s oduševljenjem podržali djevojčicin potez te poručili kako ona zasigurno nema konkurencije u svojoj ljepoti i dobroti.

Izvor: 
BNN.BA