Dodik: Žalićemo za RS kao za Krajinom

Izjava predsjednika RS

Dodik: Žalićemo za RS kao za Krajinom

04.06.2015 - 12:57
BiH

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, izjavio je da je opozicija u tom entitetu dio instruisane struje koja pokušava da udarom na RS uništi njen identitet.

Dodik je za "Narodne novine" naglasio da opozicija i razne nevladine organizacije pokušavaju preko socijalnih tenzija da destabilizuju političke strukture RS.

"Ako se to desi, zapamtite, Srpska se više nikada neće stabilizovati. Samo ćemo žaliti za Republikom Srpskom, kao što sada žalimo za Republikom Srpskom Krajinom", upozorio je Dodik.

Objasnio je da je skupštinska većina stabilna a da se priče o navodnoj promjeni te većine plasiraju radi destabilizacije Republike Srpske, istakavši da opoziciona SDS takvim najavama spinuje i ponižava inteligenciju normalnih ljudi.

Vidi se da se SDS politički gubi u predstavljanju svoje aktivnosti na nivou BiH i da je izdajnička i podanička stranka, ocjenio je predsjednik RS.

"Podrška Savezu za promjene svakim danom se smanjuje, s obzirom da predstavnici SDS, PDP-a i NDP u institucijama BiH sprovode politiku bošnjačkih političkih partija", naveo je Dodik i ukazao da i u tim strankama ima onih koji neće da budu u glasačkoj mašineriji sa "Domovinom" (koalicijom hrvatskih i bošnjačkih stranaka).

Dodik smatra da je najava lidera SDA Bakira Izetbegovića da će ova stranka platiti odbranu osumnjičenih za terorizam u Republici Srpskoj vrlo ozbiljna stvar i poruka svima.

"To je strašno. Pa čak i da se ništa ne desi to je ozbiljna poruka svima nama", kazao je predsednik RS.

"Da je SNSD vlast u BiH, našli bismo priliku da se o tome raspravlja i da se to raščisti. Opozicija iz Republike Srpske, koja je pozicija u Sarajevu, očigledno nije gadljiva ni na šta i sve im odgovara", zaključio je Dodik.

Izvor: 
b92.net
Tagovi: