Dodik i Čović planiraju 2018 postati članovi Predsjedništva BiH, traže "bošnjačkog Sejdu Bajramovića" da ih sluša!

Opasan plan se nadvio nad Bosnu i Hercegovinu i Bošnjake

Dodik i Čović planiraju 2018 postati članovi Predsjedništva BiH, traže "bošnjačkog Sejdu Bajramovića" da ih sluša!

14.01.2018 - 20:46
Politika

Predsjednici SNSD-a i HDZ-a BiH, Milorad Dodik i Dragan Čović, nisu uspjeli onemogućiti funkcinisanje države Bosne i Hercegovine, niti je pocijepajati na tri entiteta. Također, referendum Milorada Dodika o otcjepljenju ovog dijela bosanskohercegovačke države nije uspio. pa je i taj radikalni pokušaj propao. Slijedom ovakvih događaja SNSD i HDZ, odnosno Dodik i Čović, planiraju da preuzmu Bosnu i Hercegovinu kada je već nisu mogli pocijepati. S tim u vezi, na sceni je mogući razvoj plana po kojem Dodik i Čović žele biti srpski, odnosno hrtvatski kandidati za članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Kako bi im plan u potpunosti uspio Dodik i Čović pokušavaju da izdejstvuju izbor nekog novog "Sejde Bajramovića", odnosno izdajnika, ispred bošnjačkog naroda u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine koji bi slušao politiku Dodika i Čovića i time Bosnu i Hercegovinu pokušali dokusuriti.

Upravo iz razloga paklenog plana 'Dodik - Čović' - da obojica ne samo uđu u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, već i instaliraju sebi podobnog Bošnjaka, koji bi učestvovao u provođenju njihovih planova, stavljaju predsjedničke izbore 2018. godine u prvorazredni politički, strateški značaj kako za državu Bosnu i Hercegovinu, tako i Bošnjake kao narod.

Situacija u kojoj bi se neki bošnjački kandidat, slabe političke ili moralne čvrstine, nedovoljnog znanja da se suprostavi ozbiljnim planovima Dodika i Čovića ili, pak, instalirani kadar koji bi Bošnjacima bio podmetnut, našao u 'vučijoj jazbini' da odlučuje o Bošnjacima, stavlja prst na čelo cijelom bošnjačkom narodu koji će na ovim izborima, više nego ikada, morati birati provjereno patriotsko ime, dovoljno jako da zaustavi ovaj antibosanskohercegovački plan.

Do sada su, kada se zbog finansijskog kolapsa Dodik nalazio pred samim padom vlasti u manjem bh.entitetu, ruku spasa mu pružili prvo SDA (potpisivanjem sporazuma u restoranu u tzv. istočnom Sarajevu), a potom i SDA i SBB zajedno (usvajajući skupa sa Dodikom Zakon o akcizama) čime su, radi raspodjele novca, spasili najvećeg neprijatelja opstanka Bosne i Hercegovine koji skupa sa Čovićem kuje plan dekonstrukcije države BiH.

Upravo SDA i SBB danas pokušavaju protežirati tezu da su njihovi kandidati za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, "najbolji izbor", iako se do sada pokazalo kako su ove dvije stranke najviše pomogle opstanku Dodika sa jedne, odnosno očuvanju ucjenjivačke pozicije Čovića sa druge strane. Dakle SDA i SBB su, zapravo, strateške partnerske stranke Dodiku i Čoviću, a pri tome su, do sada, ispucali cijelu lepezu kadrova koji su pokazali da nisu u stanju da se nose sa velikorspskim i velikohrvatskim projektom.

Iz ovih razloga, Bosna i Hercegovina se nalazi pred ozbiljnom dilemom: Kome Bošnjaci trebaju dati svoj glas u utrci za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine? Svakako da ljevica svoju šansu čini se prokockala ranim kandidovanjem Željka Komšića (što je zapravo pokušaj spašavanja njegove posrnule stranke) uz kojeg će ljevičari imati najmanje ješ 1-2 kandidata što ovaj dio politike eliminiše iz ozbiljnog utrkivanja, za šta mogu okriviti jedino sebe.

Pored pobrojanih, još jedna stranka ima ili može imati ozbiljnog takmaca za vrh države. BPS je stranka koja je, u ovom trenutku koji je sudbonosan za Bosnu i Hercegovinu, ima na svom personalnom repertoaru kadar koji je pkazao da može parirati Aleksandru Vučiću i Andreju Plenkoviću, odnosno Dodiku i Čoviću. Njen lider, Sefer Halilović, pokazao je da zna  štititi bosanskohercegovačke, ali i bošnjačke interese, a predstojeće vrijeme je upravo ono u kojem naša država i bošnjački narod trebaju sigurne i provjerene ljude sa iskustvom.

Možda se iza javnog poziva predsjednika ove stranke, Sefera Halilovića, za formiranje Pokreta za spas Bosne i Hercegovine, krije inicijativa okupljanja probosanskioh snaga koje će, zapravo, biti supstitucija dosadašnjim SDA i SBB kadrovima koji nisu htjeli ili znali parirati dvojcu Dodik - Čović već su ih spašavali i davali im karte u ruke?!

Halilović, pak, još nije obznanio da li će ili neće u utrku za Predsjednioštvo Bosne i Hercegovine, a očito je jednako moguće i jedno i drugo, no jedno je sigurno: Narod traži izlaz iz postojeće situacije u koju su ih uveli SNSD, HDZ, SDA i SBB.

Bilo kako bilo, rušenje Bosne i Hercegovini, iskustveno i historijski gledano, nikada nije teklo izvana, već upravo iznutra i zato su redstojeći izbori suštinski važni jer ukoliko, prvenstveno bošnjački narod, bude prevaren izborom nekog "Sejde Bajramovića" ili nekim sličnim podmetnutim u Predsjedništvo BiH, vrlo je moguće da više neće biti popravnog i da će Dodik i Čović u naredne četiri godine okončati svoj pakleni plan rušenja države Bosne i Hercegovine.

U sudaru sa Dodikom i Čoviće, SDA i SBB su im, umjesto, brane, postajali partneri i tako su pali na državotvornom, strateškom ispitu. Sada je na ispitu narod. U oktobru će polagati bez prava na popravni jer Dodik i Čović, ukoliko uspiju u svojoj nakani instaliranja njima podobnog Bošnjaka u Predsjedništvo BiH, neće propustiti priliku da sruše državu!

Izvor: 
BNN.BA