Dodik: Ići ćemo do kraja - zvat ćemo se Zapadna Srbija

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine bez kompasa

Dodik: Ići ćemo do kraja - zvat ćemo se Zapadna Srbija

17.02.2019 - 10:13
Politika

Pokrenu li oni (SDA-ova inicijativa za izmjenu imena entiteta Republika Srpska op.a. )tu inicijativu mi ćemo pokrenuti inicijativu da se pored naziva Republika Srpska stavi crtica i dopiše - zapadna Srbija. Ne da mijenjamo naziv, već da ga dopunimo, ako već hoće da dopunjavaju. Ako hoće da idemo, ići ćemo do kraja. Sinonim za Republiku Srpsku može da bude samo zapadna Srbija,  izjavio je predsjednik SNSD-a i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik.

Milorad Dodik

Tek što je završen EYOF sa kojeg je, kako tvrdi Milorad Dodik, napravljen "ram za zajedničku sliku", politička dubioza podjela u Bosni i Hercegovini nastavila se punim kapacitetom. 

Dodik je nastavio takmičenje, koje doduše nije olimpijska disciplina, u rušenju Bosne i Hercegovine pa je, tako, za srbijanski list "Politika" izjavio da će se entitet Republika Srpska, ako treba, zvati Zapadna Srbija. 

Loptu za "Zapadnu Srbiju" nabacila mu je SDA, problematizujući ime entiteta Republika Srpska kojeg je, gle čuda!, upravo SDA priznala i uvela u ustavno uređenje današnje Bosne i Hercegovine. 

Iz SDA tvrde da je to učinjeno pod međunarodnim pritiskom ali treba znati da je svaki međunarodni ugovor, koji je rezultat pritiska ili bilo koje druge slične radnje, podložan reviziji koju SDA nikada nije pokrenula. 

Dodikovanje nad Bosnom i Hercegovinom čini se, nema svoj kraj sve dok sile koje su kreirale današnji izgled Bosne i Hercegovine, ne odluče žele li da naša zemlja bude parking prostor za NATO ili, možda, za ruske avione i tenkove. To pitanje kada se riješi, pitanje Dodika na javnoj sceni bit će riješeno pola sata kasnije. Zna se kako.

Izvor: 
BNN.ba