Dodik: Kod Srba i Hrvata neće se otvarati migrantski kampovi

Sastanak srpsko-hrvatske koalicije

Dodik: Kod Srba i Hrvata neće se otvarati migrantski kampovi

20.05.2020 - 18:31
Politika

Danas je u Istočnom Sarajevu održan sastanak predsjednika HDZ-a BiH, Dragana Čovića, sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom. Teme su bile migrantska kriza, Centralna izborna komisija, održavanje izbora, raspodjela novca od MMF-a.

- Vidljivo je da postoje različiti koncepti u okviru bošnjačke političke elite vezane za migrantsku krizu i samo ću jedno reći, a to će vam ponoviti vjerovatno, sa stanovišta hrvatske komponente, i gospodin Čović, u Republici Srpskoj neće se otvarati kampovi. Nikakvi pozivi na solidarnost ili bilo šta drugo neće biti od koristi, jer mi ne želimo da budemo dio jedne prevare, koja očito postoji sa stanovišta bošnjačke političke elite, koja dozvoljava da njihov predstavnik, odnosno ambasador izdaje lažne vize i ubacuje ovdje migrante koji postaju sve veći problem. Koliko znam i koliko se sjećam, gospodin Radončić je upravo govorio o tome, da to postoje ozbiljan problem kod Bošnjaka, jer ljudi koji se nalaze u kampovima, kao što ste mogli prije nekoliko dana vidjeti, spremni su da se fizički obračunavaju s policijskim snagama - izjavio Milorad Dodik.

Kada su u pitanju opštinski izbori i stanje u Centralnoj izbornoj komisiji, Dodik je to ovako komentarisao:

- Mi kao partije nemamo problem s iezultatima, ali smatramo da trebaju da se održe u legalnoj atmosferi. Špekulacije kažu da se pravi politički ovisan CIK, imaju za cilj kreiranje izbornih rezultata. Mi smo, kao politički faktori, svjesni toga i odbacujemo da to bude špekulativnog karaktera i smatramo da se treba provesti potpuna ustavnost. Vjerujem da će Sud poništiti izbor članova CIK-a, tada bi se mogla osloboditi sredstva za održavanje izbora.

Izvor: 
BNN.BA