Dodik: Neka Izetbegović Sporazum nosi kući

Kriza kao jedina stalnost bh.politike i države

Dodik: Neka Izetbegović Sporazum nosi kući

20.08.2019 - 12:35
Politika

- Bilo je iluzorno očekivati da nastavimo sa vanrednom sjednicom Predsjedništva, jer su dva člana Predsjedništva, gospodin Džaferović i Komšić, rekli da će glasati protiv i naravno ja sam smatrao da je dobro da se ta sjednica ne održi. Vidjet ćemo na koji način ćemo ići dalje. Ovo je dio koji ide protiv sporazuma koji smo potpisali, tri lidera, koji okupljaju većine u Bosni i Hercegovini. Ulazimo u jedan novi zastoj. Sam sporazum vrijedi do 5. septembra, onda ćemo se izjašnjavati o tome - izjavio je nakon neodržanih sjednica Predsjedništva BIH, član ovog državnog tijela i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Komentarišući prijedlog zaključka na konstataciju koju je dao Zeljko Komsić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, da predsjedavajući Vijeća Ministara BiH pošalje godišnji plan za NATO, a ukoliko to on ne učini da to uradi predsjedavajući Predsjedništva BiH, Dodik je rekao da to vrijeđa inteligenciju i da su takvi prijedlozi juče dolazili i od nekih međunaronih zvaničnika.

On je naglasio da za 10 dana ističe rok da se implementiraju principi sporazuma koji su potpisala tri lidera Bakir Izetbegovic, lider SDA, Dragan Čovič, Lider HDZ-a i Dodik, kao lider SNSD-a, i da će nakon ovoga vidjeti šta dalje i kako.

"Što se tiče izjave Bakira Izetbegovića da principi i dalje vrijede nakon 30. avgusta neka ih onda on ponese svojoj kući", kazao je Dodik.

Izvor: 
BNN.BA/NN/Foto:Avaz