Dodik, Pavić i Đokić pozvali predstavnike RS-a da napuste institucije BiH

Opstruiranje rada institucija BiH

Dodik, Pavić i Đokić pozvali predstavnike RS-a da napuste institucije BiH

14.11.2017 - 13:46
Politika

Lideri stranaka vladajuće većine, SNSD-a Milorad Dodik, DNS-a Marko Pavić i Socijalističe partije Petar Đokić pozvali su srpske predstavnike u institucijama BiH da obustave rad.

-Pozivamo partije okupljene u Savezu za promjene koji čine vlast u zajedničkim institucijama BiH da bez odlaganja napuste institucije BiH i vrate se na konsultacije u Republiku Srpsku, gdje bi s ostalim partijama koje su prisutne u sadašnjem sazivu Narodne skupštine RS-a postigle dogovor o zajedničkom odgovoru na prijetnju ratom koja je jučer upućena iz Sarajeva", tvrdi se u zajedničkom saopćenju ovih stranaka.

Navode da je "izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, da bi ratom rješavao unutrašnja politička pitanja u BiH, izazvala uznemiranje ne samo u RS-u, već i u cijelom regionu"

-Ulje na vatru dodalo je i Izetbegovićevo zalaganje za priznavanje 'lažne države' Kosovo, što je ugrozilo napore Srbije da se na Balkanu očuva mir i stabilnost kao preduslov napretka svih. Smatramo da napuštanje zajedničkih institucija BiH nije više pitanje vašeg izbora, već vaše odgvornosti prema RS koja je jučer 'brutalno napadnuta - navode iz SNSD-a, DNS-a i SP-a, javili su mediji u RS.

Izvor: 
Fena