Dodik prijeti: Probajte nas zaobići za formiranje vlasti

Pregovori traju gotovo godinu dana

Dodik prijeti: Probajte nas zaobići za formiranje vlasti

01.08.2019 - 17:30
Politika

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da će entitet Republika Srpska, ukoliko prilikom formiranja vlasti na nivou države BiH budu zaobiđeni njeni izborni pobjednici, odlukama Narodne skupštine entiteta Republike Srpske ponovo uspostaviti "prvobitni dejtonski sistem uređenje BiH". Dodik, zapravo, prijeti povratkom državnih ovlasti na entitetski nivo, odnosno razgradnjom države. 

"To je prvo što ćemo učiniti ako neko želi da se igra i da izabere SDS-ovog lidera Mirka Šarovića za predsjedavajućeg Savjeta ministara. Neka nam daju dovoljan razlog da to uradimo, a dovoljno je ovo što hoće da urade uz pomoć opozicije u Srpskoj", istakao je Dodik.

Dodik je za entitetsku RTRS rekao da niko ''ne može da naredi poslanicima SNSD-a i srpske koalicije u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH šta da rade'', jer to nije prihvatljivo ni u Kongresu SAD-a. 

"To vrijeme je prošlo i to moraju da razumiju. Ili će se dogovarati sa relevantnim i legitimnim predstavnicima Srba u BiH koji dolaze iz Srpske ili će imati to što traže i što sam pomenuo", izjavio je Dodik.

Izvor: 
BNN.BA