Dodik raportirao Vulinu da je, spriječavajući akciju OSBiH, pomogao Srbiji

Destruktivna politika

Dodik raportirao Vulinu da je, spriječavajući akciju OSBiH, pomogao Srbiji

12.06.2019 - 15:04
Politika

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je u Banjој Luci sa ministrom odbrane Republike Srbije Aleksandrom Vulinom, a poslije sastanka je primio i predstavnike jedinica koje su učestvovale u borbama na Košarama. Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ministar Vulin su razgovarali o aktuelnim političkim i sigurnosnim temama u Republici Srpskoj, BiH i Republici Srbiji. Ovom prilikom Dodik je obavijestio Vulina da nije dozvolio da Oružane snage BiH budu raspoređene na granici sa Srbijom i Crnom Gorom.

Poslije sastanka sa Vulinom, Dodik je u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske primio pripadnike nekoliko jedinica tadašnje Vojske Jugoslavije, koji su učestvovali u borbama na Košarama, na Kosovu. Dodik im je rekao da se poslјednjih mjeseci u Republici Srpskoj intenzivno govori o njihovom herojstvu?!

Tom prilikom su pripadnici „63. padobranske brigade“ Dodiku, a koji je ranije, kao predsjednik Republike Srpske, posthumno odlikovao sedam pripadnika ove brigade, uručili svečani amblem svoje jedinice.

Dodik je rekao da je izuzetno pozitivno to što je u Srbiji snimlјen dokumentarni film o bici na Košarama, a zajednički je ocijenjeno da je u narednom periodu potrebno pristupiti i snimanju dokumentarnog filma o proboju „Koridora života“ u Republici Srpskoj.

Zanimljivo je, svakako, da je Dodik u funkciji predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, praktino raportirao Vulinu kako je spriječio vojsku, čiji je kolektivni komandant, za štiti granicu svoje države (BiH) a u korist (Vulinove) Srbije. Ovakvo Dodikovo postupanje dio je otvorene strategije rušenja i ismijavanja BiH. 

Izvor: 
BNN.BA