Dolazi li do velikog obrata u slučaju "Memić": Pronađen prvi obdukcioni nalaz

"Dženan Memić ubijen tupim predmetom"

Dolazi li do velikog obrata u slučaju "Memić": Pronađen prvi obdukcioni nalaz

10.06.2017 - 08:44
BiH

Muriz Memić je došao u posjed prvog obdukcijskog nalaza Dženana Memića petnaest mjeseci nakon njegove smrti. Na nalazu piše da je Dženan Memić preminuo od udaraca zadobijenih tupim, mehaničkim predmetom. Petnaest mjeseci mi je trebalo da dođem do nalaza. Tužilaštvo koje mene zastupa u ovom slučaju, oni od mene kriju nalaz sve ovo vrijeme. Pristajem na nalaz i u njemu stoji da je povreda nastala u tuči. Žujo je profesionalac, samo je ispao kukavica u ovom slučaju, rekao je za portal Source.ba, otac ubijenog Dženana, Muriz Memić.

U prvom obdukcijskom nalazu, koji je potpisao dr.Hamza Žujo, stoji da je Dženan Memić ubijen tupim predmetom, u trenutku kada je stajao što je u potpunostisa suprotnosti sa trenutnom optužnicom i suđenjem koje se odvija na Kantonalnom sudu u Sarajevu. 

Otac ubijenog Dženana, Muriz, od početka podizanja optužnice protiv Ljube i Bekrije Seferović za ubistvo Dženana Memića, izjavljuje da Tužilaštvo KS ima pogrešne optuženike te da nisu svi dokazi uzeti u obzir niti saslušani svjedoci. 

Slučaj ubistva mladića Dženana Memića izazvao je veliku pažnju i ogorčenje javnosti jer još od vremena počinjenja političkih ubistava u Sarajevu, nije napravljen tako veliki broj "grešaka" sistema u neistraživanju ovog zločina. 

Sasvim sigurno se može očekivati da će pojavjivanje ovog nalaza izazvati velike potrese u javnom prostoru Bosne i Hercegovine, posebno Sarajeva jer daje potvrdu tvrdnjama Dženanovog oca Muriza da je njegov sin ubijen i da se dokazi zataškavaju. 

Redakcija BNN

 

Izvor: 
BNN.BA