Dom naroda FBiH: Umjesto SDP-u, DF pomogao SDA-u da dobije delegata

DF vraća kredit SDA-u

Dom naroda FBiH: Umjesto SDP-u, DF pomogao SDA-u da dobije delegata

05.02.2019 - 13:49
Politika

Zastupnici DF-a u Skupštini Srednjobosanskog kantona (SBK) izdali su svoje "prijatelje" iz SDP-a, na današnjem zasjedanju Skupštine SBK na kojoj su birani delegati u Dom naroda Parlamenta FBiH. Dogodilo se da zastupnici DF-a nisu glasali za SDP-ovog kandidata za Dom naroda Parlamenta FBiH te su, na taj način, direktno uticali da u Dom naroda Parlamenta FBiH prođe SDA-ov kandidat. 

S obzirom da dva zastupnika SDA nisu bili prisutni na današnjem zasjedanju Skupštine SBK-a, zastupnici DF-a i SDP-a su, bez ikakvih problema, mogli izabrati svog kandidata u Dom naroda Parlamenta FBiH. Ipak, zbog ponašanja DF-a oni to nisu učinili već su, svojim glasanjem, otvorili prostor SDA-u da dobije delegata.

SDP je za sada ostao na dva delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH, iz reda Bošnjaka, čime se dovodi u pitanje izbor Denisa Bećirovića u Dom naroda Parlamenta BiH.

Očito je da DF i ovim glasanjem i ponašanjem, kao i ranijim stavoima i izjavama, vraća dug SDA-u koji je DF pomogao da imaju dobru izbornu kampanju a Željku Komšiću da uđe u Predsjedništvo BiH. Komšić i DF to, sada, vraćaju SDA-u.

Izvor: 
BNN.ba