Dr.Kazaz: Koaliranjem sa SDA, Komšić je postao politička bijeda

(Ne)očekivan Komšićev potez i očekivane reakcije

Dr.Kazaz: Koaliranjem sa SDA, Komšić je postao politička bijeda

05.04.2019 - 16:31
Politika

- Ustvari, on je radio na jačanju bošnjačkog nacionalizma. Međutim, nije široj javnosti bilo poznato do koje mjere je Komšić običan pragmatičar željan kolača vlasti. Nakon što je uništio stranku svojom liderokratijom, nakon što je uz bildanje bošnjačkog nacionalizma došao na vlast kao član Predsjedništva BiH, Komšić je uništio i moćni Bh. blok. Ispostavlja se da je on veća politička štetočina nego onaj kojeg je najviše kritizirao kao lažnog socijaldemokratu - Zlatko Lagumdžija - kaže prof.dr. Enver Kazaz.

On smatra da niko nikad, nakon potpisivanja Dejtona, nije izvršio takav "harakiri i jeftinu politikantsku prevaru" kao što je to Komšić uradio ulaskom u vlast sa SDA.

- Njom je Željko Komšić od bosanskohercegovačke nade postao ovdašnja politička bijeda - zaključuje Kazaz.

Tako je govorio Komšić: SDA je firma u koju se dolazi po posao

Jedna od izjava Komšića koja se izdvaja po oštrini o SDA jeste kada je stranku Bakira Izetbegovića optužio da je "firma u koju se ide po posao i po tendere".

- Bakir Izetbegović ima ideologiju i on jedini nije bio komunista od svih lidera stranaka u BiH. On ima ideologiju i za mene to nije dobra ideologija. U njegovoj stranci više nema ideologije. Tu se ljudi prijavljuju da bi dobili posao i tendere. Izgleda kao moćna firma - izjavio je Komšić.

Nezaboravna je i njegova izjava da mu dođe da ''popije otrov" kada vidi šta radi SDA.

Izvor: 
BNN.BA/Avaz.ba