Država poljuljana: Tri ubistva policajaca, nijedno nije riješeno

Nemoć sistema

Država poljuljana: Tri ubistva policajaca, nijedno nije riješeno

09.02.2019 - 22:57
Politika

Večeras je u Kantonu Sarajevo, za tri mjeseca, ubijen treći policajac tokom 2018-2019.godine. Država još nije riješila ni ubistvo dvojice policajaca na Alipšainom polju a već je, nažalost, stigla treća tragedija koja se večeras desila u Tarčinu. Sumnja se da je izvršilac večerašnjeg ubistva odbjegli psihopata Edin Gačić kojeg je "pravedno" bh.pravosuđe, nakon počinjena prva dva ubistva, pustilo da se slobodno šeta širom Bosne i Hercegovine i, tako, počini, kako se sumnja, još dva ubistva.

Država, očito je, nema odgovor na ubistva policajaca. Ni svi resursi, sva oprema i ostale predispozicije policijsko-obavještajnih agencija, nisu bili dovoljni da razriješe ubistvo dvojice policajaca na Alipašinom polju baš kao što ni sva angažovana policija nije mogla, već danima, da pronađe ubicu Gačića već se on, niotkud, pojavio u Tarčinu počinivši još jedno ubistvo, kako sumnjaju iz policije.

Ove tragedije su i bolna opomena da se sistem pravosuđa ali i policijski sitem, kao i zakoni, hitno moraju mijenjati, kažnjavati one koji u sistemu koče provedbu zakona ili ga zaobilaze jer, ako ništa drugo, ubistva policajaca pokazuju slabosti zakonskog i sistemskog (ne)uređenja, dok slobodno šetanje psiho-ubice Gačića, odlično svjedoči strašnom stanju u bh.pravosuđu!

Izvor: 
bnn.ba