Državljanin BiH i Srbije preko granice pokušao prenijeti 15.450 eura

Strani državljanin lišen slobode

Državljanin BiH i Srbije preko granice pokušao prenijeti 15.450 eura

15.01.2018 - 13:35
Crna hronika

Službenici Granične policije BiH za vikend su spriječili pokušaj nezakonitog prijenosa 15.450 eura na MGP Rača pri izlasku iz BiH.

Novac je otkriven prilikom pregleda R.S. (1965.), državljanina BiH i Republike Srbije, koji nije posjedovao potrebnu dokumentaciju za prijenos novca preko državne granice, izvijestila je u ponedjeljak Granična policija BiH.

Službenici Jedinice granične policije Trebinje u nedjelju  su oduzeli falsificiranu putnu ispravu Belgije prilikom pregleda stranog državljanina, a za koju je utvrđeno da se potražuje i kao ukraden/izgubljen dokument. Prethodno je strani državljanin otkriven u ilegalnom prelasku državne granice, bez ikakvih identifikacijskih dokumenata, u graničnom pojasu na području Trebinja i izjavio da dolazi iz Alžira.

Prema naredbi tužitelja Okružnog tužilaštva u Trebinju strani državljanin je lišen slobode. U skladu sa Zakonom o strancima prekršajno je procesuiran i predat pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

 Dan ranije, 13. siječnja, službenici JGP Brod oduzeli su dvije iskaznice za vozača za koje postoje osnova sumnje da su falsificirane pri ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod.

Teretnim motornim vozilima upravljali su D.K. (1986.), državljanin Republike Hrvatske i M.O. (1984.), državljanin BiH, navodi se u izvješću. 

Izvor: 
Fena