Dugo je i trajalo: NB isključio iz članstva Ahmetovića, Šećibović, Škalju, Volodera

Nova stranka, problemi iz stare

Dugo je i trajalo: NB isključio iz članstva Ahmetovića, Šećibović, Škalju, Volodera

18.01.2019 - 22:48
Politika

Nikakvi pritisci, ucjene, medijski spinovi niti kupovina poslanika od strane režimske većine neće promijeniti stav Nezavisnog bloka. Predsjedništvo Stranke i Veliki odbor dali su punu podršku rukovodstvu Stranke na čelu sa predsjednikom Senadom Šepićem i podržali nastavak vođenja pregovora u okviru širokog političkog centra i partnerskih odnosa sa BH blokom i strankama koje žele promjene i nove vlade u BiH. Zasjedao je i Etički odbor Nezavisnog bloka koji je jednoglasno donio odluke o isključenju iz stranke članova: Omera Škalje, Elmedina Volodera, Sadika Ahmetovića, Marijane Šećibović i Refika Šećibovića, a ovakav pristup i principe rada Etičkog odbora podržali su i Predsjedništvo i osnivači Nezavisnog bloka,  navedeno je u saopćenju za javnost NB-a a povodom isključenja iz članstva jednog broja funkcionera i osnivača NB.

Nezavisni blok

Nakon višestrukih medijskih sukoba dijela osnivača i rukovodstva NB-a, potom različitog glasanja u Parlamentu Federacije BiH i sl., rukovodstvo NB-a večeras je iz svog članstva isključilo jedan dio svog rukovodstva i osnivača zbog kršenja stranačke discipline. Posebno zanimljiv je bio obračun predsjednika NB-a Senada Šepića sa suosnivačem NB-a Sadikom Ahmetovićevm koji je završio kao izbačen iz stranke. 

Očito je da njihovo skupno napuištanje SDA, prije dvije godine, nije baš bilo toliko principijelne naravi jer su se, čak i na malom terenu kakav je NB, uspijelo posvađati oko vlasti.

Izvor: 
BNN.ba