Dunović: Neću blokirati donošenje zakona, nisam kriv što parlamentarna većina ne funkcioniše

Na optužbe predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare stigao odgovor

Dunović: Neću blokirati donošenje zakona, nisam kriv što parlamentarna većina ne funkcioniše

29.10.2015 - 20:06
Politika

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović nema namjeru blokirati donošenje zakona u FBiH, što je pokazao jučer tako što je prvi potpisao saglasnost za popunjavanje Vlade FBiH, saopćeno je iz Dunovićevog kabineta.

- Shodno današnjoj izjavi predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare u kojoj navodi da će potpredsjednik FBiH Milan Dunović blokirati donošenje zakona u Parlamentu FBiH, a osvrćući se na današnje neusvajanje Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o električnoj energiji u FBiH po hitnom postupku u Domu naroda Parlamenta FBiH, ovim putem želimo obavijestiti javnost da potpredsjednik FBiH Milan Dunović, prema svojim Ustavnim nadležnostima nema mogućnost glasanja ili utjecaja na glasanje delegata u Domu naroda FBiH. U skladu s tim nema ni mogućnost blokiranja donošenja zakona - navodi se u saopćenju iz Dunovićevog kabineta.

Nova parlamentarna većina, kako se dodaje u saopćenju, danas je na demokratski način odlučila da ne usvoji Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o električnoj energiji u FBiH, "što je isključivo zavisilo od prisutnih delegata na sjednici i njihovih glasova, a ne potpredsjednika F BiH".

Izvor: 
Fena