Dva lica jednog zastupnika: Damir Arnaut prošle godine podržao, ove godine kritikuje gradnju Pelješkog mosta

Most kao povod oglašavanja zastupnika Damira Arnauta

Dva lica jednog zastupnika: Damir Arnaut prošle godine podržao, ove godine kritikuje gradnju Pelješkog mosta

01.08.2018 - 19:16
Politika

Nakon što je bio savjetnik bivšeg predsjednika Stranke za BiH, Harisa Silajdžića, a zatim i njegov diplomata, Damir Arnaut osjetio je trenutak kada Stranka za BiH i Silajdžić nestaju sa političke scene i odlučio promijeniti dres. Politikom se nastavio baviti unutar SBB-a s kojim je uspio postao zastupnik u Parlamentu BiH i, usput, zaposliti svoju suprugu u javnom preduzću Aerodrom Sarajevo.Ovih dana Arnaut je sam sebe doveo pod lupu javnosti jer je izjavio da je kritikovao izgadnju Pelječkog mosta. Ne tako davno Arnaut je govorio potpuno drugačije.

U jučerašnjem saopćenju za javnost, iza kojeg je ilustraciji istog očito stajao Damir Arnaut, stranka SBB je saopćila kako "zahtijeva da SDA-ovi član Predsjedništva Bakir Izetbegović, predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić, te resorni ministar Adil Osmanović, prestanu pisati pisma, te da poduzmu državničke poteze koji će zaštititi interese BiH na konkretan način. Ukoliko to i ne urade, za samo dva mjeseca na njihovim mjestima će sjediti ljudi koji će to biti u stanju".

Međutim, godinu dana ranije Arnaut nije ovako govorio već je, očito, zaboravio da je itekako podržavao gradnju Pelječkog mosta tvrdeći da "njegova gradnja ne smeta interesima Bosne i Hercegovine.

"Ako je 55 metara visina plovnog puta, što podrazumijeva visinu između crte srednje visoke vode i donje platforme mosta, a širina između stupova 200 metara, interesi i prava BiH zadovoljeni su i zaštićeni" - izjavio je Arnaut prošle godine kada je, za razliku od ove, izborne 2018.godine, podržavao gradnju Pelješkog mosta.

Svakako da je odgovornost Bakira Izetbegovića i Denisa Zvizdića ogromna zbog nasilja Hrvatske pri gradnji Pelječkog mosta. Ali ne treba zaboraviti niti ozbiljnu odgovornost člana Vijeća ministara BiH, ministra prometa i komunikacija BiH Ismira Juske koji upravo dolazi iz Arnautovog SBB-a.

Izvor: 
BNN.BA