Dvije godine agonije pred Sudom u Sarajevu: I vještak tvrdi da Dženan Memić nije stradao u saobraćajnoj nesreći

Nastavljeno suđenje pred Kantonalnim sudom u Sarajevu

Dvije godine agonije pred Sudom u Sarajevu: I vještak tvrdi da Dženan Memić nije stradao u saobraćajnoj nesreći

19.03.2018 - 17:32
BiH

U nastavku suđenja Ljubi i Bekriji Seferoviću pred Kantonalnim sudom u Sarajevu danas je svjedočio vještak saobraćajne struke Mirsad Kulović. On je izjavio kako "postoji velika vjerovatnoća" da se u slučaju "Dženan Memić" nije desila saobraćajna nesreća, odnosno da nije došlo do kontakta između vozila i pješaka, kako se sve vrijeme nastoji dokazati. 

Vještak je izjavio kako je svoj nalaz odnosno vještačenje vjerovatnosti događanja saobraćajne nezgode od 08. februara 2016. godine, kada je Memić zadobio smrtonosnu povredu glave, sačinio prema dostupnom materijalu koji je pregledao u pisarni suda. 

On je, kako je naveo, analizirao devet elemenata na osnovu kojih je utvrđeno kako na mjestu događaja "nije nađeno mjesto sudara između vozila VW T4 i pješaka".

Kulović je izjavio i da ne postoji korelacija između nađenih oštećenja vozila i povreda pješaka koje bi odgovarale povredama nastalim u saobraćajnoj nezgodi tipa „sudar vozila i pješaka“. On je naveo da na vozilu nisu pronađeni tragovi tkiva, krvi ili brisotine.

Vještak je izjavio da ne podržava tezu da je riječ o saobraćajnoj nesreći. Istu tezu već dvije godine zastupa i porodica nastradalog Memića, dok Tužilaštvo Kantona Sarajevo istragu vodi kao "saobraćajna nesreća".

 

 

Izvor: 
BNN.BA