Fašističke poruke sveštenika: Irinej Bošnjake nazvao "Turcima"

Press konferencija

Fašističke poruke sveštenika: Irinej Bošnjake nazvao "Turcima"

15.02.2020 - 15:04
Politika

- Polako rješavamo probleme, tražimo puteve i načine da kažemo ko smo mi, čiji smo nasljednici i da smo vjerni nasljednici naših predaka, koristimo sve ono što su oni koristili kada je u pitanju narod naš, to i sad činimo mi i nadamo se da dobro činimo - rekao je Ipatrijarh SPC-a rinej. 

On je naveo kako Srbi danas moraju biti jedinstveni u najpunijem smislu riječi. 

- Mi nismo veliki narod i možemo da opstanemo u ovakvim prilikama i politike svjetske kakva jeste samo ako budemo jedinstveni, ali ne u hrđavom, nego jedinstveni u dobru. To nas je spašavalo i omogućavalo nam da izađemo iz velikih kriza. To će nam pomoći i danas, kada, nažalost, mnoge naše komšije i drugi mučenici ovog svijeta na nas gledaju nekim posebnim pogledom i s pretpostavkom o nama. Naše je da se pokažemo kakvi smo i da se potrudimo da budemo ono što su naši preci bili u sličnim prilikama - rekao je Irinej.

On je naveo da se samo jedinstveni Srbi mogu oduprijeti neprilikama ovoga vremena i da sačuvaju svoj narod.

- Da naš narod, pogotovo mlađi svijet, uvjerimo da ostanu na svojim ognjištima svojih predaka i ono što je nekada Šantić izgovorio Turcima koji su iseljavali iz Hercegovine, da ostanu tu gdje jesu jer ih sunce tuđeg neba neće grijati kao što ovo grije. To je naša poruka danas našem narodu koji misli da je negdje van Srbije mnogo bolje - poručio je Irinej. 

Izvor: 
BNN.BA/Avaz.ba